Gazaltı Kaynağı

Bir ark kaynak çeşidi olan gazaltı kaynağı tel halinde kullanılan elektrodların, kaynağı sürekli beslemesi ve elektrodun ortamda bulunan havadan çeşitli gazlar sayesinde korunarak elde edilen kaynak şekline verilen isimdir.

Gazaltı kaynağında en önemli olan konuların başında kaynak yapılan kısmın kaynak torcundan gelen gaz ile tam anlamıyla korunması yer almaktadır. Burada meydana gelebilecek herhangi bir hava girişi, yapılmakta olan kaynakta çeşitli sorunların çıkmasına neden olabilir.

Gazaltı kaynağında tel şeklinde sürülen elektrod sayesinde hızlı bir şekilde kaynak uygulaması yapılabilmektedir. Diğer kaynak çeşitlerindeki gibi kaynak esnasında elektordun bitmesinden kaynaklı ara vermeler, gazaltı kaynağı esnasında meydana gelmemektedir. Kaynak esnasında, kaynak yapılan metalin hava ile temas oluşturmasından dolayı ortaya çıkan ve cüruf denilen metaller, gazaltı kaynağında kaynağı koruyan gazdan dolayı ortaya çıkmamaktadır. Gazaltı kaynağı punta kaynağına göre daha derin ve daha sağlam bir kaynak köküne sahip olduğu için özellikle sert metallerde daha iyi sonuçlar vermektedir. Özellikle çelik vb. metallerin kaynatılmasında gazaltı kaynağı tercih edilmektedir.

En verimli ve en hızlı gazaltı kaynak uygulamaları konusunda, fark yaratan çözümler ile, verimliliğinizi ve kalitenizi arttırarak, bir çok sektöre ihtiyaçlarını karşılama doğrultusunda yardımcı olmaya devam ediyoruz.

Örnek Projemiz:

Destek Hattı
0 224 211 30 33
info@unirob.com.tr

Kişisel Verilerin Korunması