Punta Kaynağı

Punta kaynağı ( spot welding) ya da diğer adıyla direnç nokta kaynağı olarak bilinen kaynak çeşidi, iki metalin birbirine bağlantısı yapılırken herhangi bir dolgu malzemesine gerek olmadan birleştirilmesi ya da kaynatılması anlamına gelmektedir. Punta kaynağında kaynatılacak olan metaller elektrodların arasına yerleştirilmektedir. Alt kısımda yer alan elektrod sabit kalırken, üst kısımda kalan elektrod alt tarafa yaklaşır ve bunun ardından bu iki elektrod arasından yüksek bir akım geçer. Bunun ardından bu iki metal birbirine kaynatılmış olur. Bu işlem çok kısa bir süre içinde yapılır.

Günümüzde sabit elektrodların diğer ucunu oluşturan hareketli kısmı bir pedal yardımıyla hareket ettirilebilirken, robot kullanılan alanlarda ise robotun bilek ucundaki, daha önceden programlanmış olan kaynak tabancası, bu punta kaynağını hızlı ve sürekli bir şekilde tekrar edebilmektedir. Özellikle otomotiv sektöründe araç parçalarının birbirine kaynatılmasında kullanılan punta kaynağı; verilen akım, metallerin çeşidi, elektrodların uyguladığı basınç açısından farklılıklar göstermektedir.

Punta kaynağının üretimde tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında hızlı ve güvenilir oluşu, ulaşılması zor alanlarda bile kolay kaynak yapabilmesi ve kaynağı yapılacak metallere karşı kolay şekilde değiştirilebilmesi ilk akla gelen avantajlarıdır.

Üretiminizdeki verimi arttırmanızda, daha hızlı ve daha kaliteli ürünler elde etme aşamanızda, sizlere her zaman yardımcı olmaya hazırız.

Destek Hattı
0 224 211 30 33
info@unirob.com.tr

Kişisel Verilerin Korunması