Yükleme & Boşaltma

Robotların sık kullanıldığı alanlarından birisi de yükleme & boşaltma aşamalarıdır. Bu uygulamadan en fazla yararlanılan kısımlarında başında, presler ya da enjeksiyon makinelerindeki besleme ve geri alma alanları gelmektedir. Seri üretimi yapılan ürünlerin bazıları büyük preslerde şekil verildikten sonra buradan alınıp bant ya da paletlere konulmaktadır.

Örneğin otomotiv sanayine yedek parça ya da ana parça üreten fabrikalarda, robotlardan her geçen gün daha fazla yararlanılmaktadır. İnsanların sürekli olarak bu işleri yapması, bir süre sonra verimin azalmasına neden olmakta ve kaza ya da yaralanmaların meydana gelme olasılığını arttırmaktadır. Bunun dışında plastik enjeksiyon ile üretim yapan fabrikalarda, parçaların makinelerden alınıp bantlara ya da paletlere konulmasında robot tercih edilmesi üretici açısından önemli bir zaman tasarrufu sağlamaktadır.

Yükleme & Boşaltma robotları, bant sistemi ya da pres uygulamalarına yardımcı olmasının dışında depolama alanlarında da kullanılmaktadır. Özelikle stoklu üretim şeklinde çalışan fabrikalarda robotlar, istenilen ürünlerin istenilen yerlere yerleştirilmesinde ya da buralardan çıkartılması aşamasında üreticiye yardımcı olmaktadırlar.

Uyguladığınız sisteme göre, yükleme & boşaltma aşamasında sizlere her zaman yardımcı olmaya hazırız.

Örnek Çalışmamız;

Destek Hattı
0 224 211 30 33
info@unirob.com.tr

Kişisel Verilerin Korunması